Hoofdstuk Progress
0% Complete
ZOETE AARDAPPEL

25 minuten + 15 minuten oventijd
Klik op de afbeelding voor de video van het recept
Voor 1 portie:
- 1 grote zoete aardappel of 2 kleine (200 g)
- 1 el ahornsiroop (10 ml)
- 1 bosuitje
- zout en peper, naar smaak
Extra benodigdheden: bakpapier, oven
- Was de aardappelen, halveer ze en kook in ongeveer 20 minuten redelijk zacht. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Leg de halve aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een klein beetje plat met een vork.
- Bestrijk met de ahornsiroop, strooi wat zout, peper en een gedeelte van de bosuitjes eroverheen en zet 15 minuten op grillstand in de oven.
- Haal de aardappelen uit de oven. Strooi de rest van de bosui eroverheen en eet lekker op.
Zoete aardappel
Eén portie zoete aardappel bevat 100% van je dagelijkse vitamine A, een geweldige antioxidant, waarvan is aangetoond dat het de kans op het krijgen van prostaatkanker met 40% verkleint (1). Nog een fijn mineraal waar je veel van terugvindt in zoete aardappel is magnesium. Magnesium boost je metabolisme en stabiliseert je eetlust. Ben je flink aan het sporten? Magnesium voorkomt ook nog eens spierkrampen (2).