Hoofdstuk 4, Paragraaf 6
In Progress

Recepten: Avond

Tessa November 10, 2021
Hoofdstuk Progress
0% Complete

TEMPÉ TACO’S

30 minuten + 1 uur marineertijd

Klik op de afbeelding voor de video van het recept

Voor 1 portie: 

  • 100 g gemengde paddenstoelen             
  • 100 g tempé              
  • 1 el tamari (of sojasaus)              
  • 1 el ahornsiroop        
  • 1 tl liquid smoke (optioneel)
  • 1 snufje cayennepeper
  • 4 tacoschelpen
  • 100 g ijsbergsla
  • 5 g verse platte peterselie
  • ¼ komkommer

Extra benodigdheden: bakpapier, oven, koekenpan

  1. Snijd de paddenstoelen en tempé in kleine stukjes. Doe dit in een kommetje en meng met de tamari, ahornsiroop, liquid smoke (optioneel) en cayennepeper. Laat ongeveer 1 uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de taco-schelpen op een met bakpapier beklede ovenplaat en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking zo’n 5 minuten in de oven.
  3. Doe de paddenstoelen en tempé samen met de saus waarin het heeft gemarineerd in een koekenpan met goede antiaanbaklaag. Bak vervolgens op middelhoog vuur in ongeveer 8 minuten goudbruin. Als het begint aan te branden voeg dan een klein beetje water toe, maar waarschijnlijk geven de paddenstoelen vanzelf voldoende vocht af.
  4. Snijd de peterselie klein en roer door het paddenstoelenmengsel.
  5. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Vul de tacoschelpen met de ijsbergsla, komkommer en het paddenstoelen-tempé-mengsel. Eet smakelijk!

Let’s Taco ’bout Taco’s!

Schrijf je nu in voor
de Masterclass FIRE!