Hoofdstuk Progress
0% Complete
TEMPÉ TACO’S

30 minuten + 1 uur marineertijd
Klik op de afbeelding voor de video van het recept
Voor 1 portie:
- 100 g gemengde paddenstoelen
- 100 g tempé
- 1 el tamari (of sojasaus)
- 1 el ahornsiroop
- 1 tl liquid smoke (optioneel)
- 1 snufje cayennepeper
- 4 tacoschelpen
- 100 g ijsbergsla
- 5 g verse platte peterselie
- ¼ komkommer
Extra benodigdheden: bakpapier, oven, koekenpan
- Snijd de paddenstoelen en tempé in kleine stukjes. Doe dit in een kommetje en meng met de tamari, ahornsiroop, liquid smoke (optioneel) en cayennepeper. Laat ongeveer 1 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de taco-schelpen op een met bakpapier beklede ovenplaat en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking zo’n 5 minuten in de oven.
- Doe de paddenstoelen en tempé samen met de saus waarin het heeft gemarineerd in een koekenpan met goede antiaanbaklaag. Bak vervolgens op middelhoog vuur in ongeveer 8 minuten goudbruin. Als het begint aan te branden voeg dan een klein beetje water toe, maar waarschijnlijk geven de paddenstoelen vanzelf voldoende vocht af.
- Snijd de peterselie klein en roer door het paddenstoelenmengsel.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes. Vul de tacoschelpen met de ijsbergsla, komkommer en het paddenstoelen-tempé-mengsel. Eet smakelijk!
Let’s Taco ’bout Taco’s!