1.3 Het gaat om de balans
We horen steeds meer over stress en het is belangrijk om te weten wat het voor impact heeft op jouw fysieke en mentale gezondheid. De keerzijde is dat er een angst kan ontstaan op stress en stress-situaties. Stress willen vermijden, kan juist ook leiden tot spanning. Het zal ook nooit uit je leven verdwijnen. En dat hoeft ook niet! Het is een heel nuttig systeem. Wanneer je weet hoe jouw systeem werkt, kun je zelf heel veel invloed uitoefenen op jouw stressmechanisme. Je kunt de manier waarop je naar stress kijkt, positief beïnvloeden. Je gaat herkennen wat jouw lichaam nodig heeft en er ontstaat een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning.
En juist dát, gaan we ook in deze training bekijken. Want situaties om je heen kun je niet altijd veranderen, wat jij er mee doet wel!
Wanneer we onze eigen stresssituaties beter gaan herkennen, én onze eigen manier van reageren, kunnen we ook leren er steeds beter mee om te gaan. Er ontstaat meer bewustzijn, wat leidt tot meer vertrouwen, veerkracht en rust. Je bent niet langer meer een speelbal van externe situaties of je gedachten, maar bent zelf leidend in hoe je ermee omgaat.
Hoe fijn is dat.
Vind links, de Materials, het introductiefilmpje, de meditatie en extra documenten. Vergeet niet dit hoofdstuk af te sluiten met de reflectie-toets. Wanneer deze afgerond is, kun je door naar het volgende hoofdstuk.
Succes deze week!
Tips voor deze week:
- Luister elke dag de bijgevoegde bodyscan meditatie.
- Vertraag. Waar kun je het deze week wat rustiger aan doen voor jezelf? Sta je zelf steeds meer rust toe.
- Verminder je activiteiten na 20 uur in de avond.
- Drink vaker kamille thee. Maak een ‘ritueel’ van het naar bed gaan. Kom tot rust voor je je bed in stapt.